Sıcak daldırma galvaniz, galvanizlemenin en yaygın biçimlerinden biridir. Bu işlem, bir demir veya çelik nesnenin yaklaşık 840 ° F (449 ° C) sıcaklıklarda erimiş bir çinko banyosuna daldırılarak kaplanmasını gerektirir. Banyodan çıkarıldıktan sonra, demir veya çeliğin dış yüzeyindeki çinko kaplama, atmosferdeki oksijenle reaksiyona girerek çinko oksit (ZnO) oluşturur.

Çinko oksit ayrıca çinko karbonat (ZnCO3) olarak bilinen koruyucu tabakayı oluşturmak için karbondioksit ile reaksiyona girer. Bu donuk grimsi film nispeten stabildir ve demir veya çeliğin yüzeyine sıkıca yapışır. Sıcak daldırma galvanizlemede çinko kimyasal olarak bağlanır ve korunan çeliğin bir parçası haline gelir.

Sıcak daldırma galvanizleme kavramı basit görünse de, süreç birkaç önemli adımdan oluşur. Çelik, yüzeyini galvanizlemeye hazırlamak için önce beş temizleme aşamasından geçer; bunlar:

1- Yağ alma
2- Durulama
3- Asitle dağlama
4- Tekrar durulama
5- Fluxlama
6- Kurutma

Temizleme işlemi tamamlandıktan ve yapı kuruduktan sonra, erimiş çinko banyosuna daldırılmaya hazırdır. Erimiş çinko, demir veya çelik nesnenin içinde ve çevresinde akar, böylece tüm yüzeyleri korumak için onu tamamen kaplar. Kaplanan malzeme daha sonra banyodan çıkarılır ve SANTRİFÜJ Makinasına sepet yardımı ile yüzeydeki kaba kaplama temizlendikten sonra havayla kurutulur.

Santrifüj ile yapılan sıcak daldırma galvaniz kaplama yöntemi genellikle dişli parçalara uygulanır. Civata, somun gibi üzerinde dişli olan malzemelerin çinko çapaklarından sıyrılması için Santrifüj ile yüksek devirde dönerek temizlenir.

Sıcak Daldırma Galvaniz Avantajları Nedir?

❖ Düşük maliyet
❖ Çabuk uygulama kolaylığı
❖ Düşük bakım maliyeti
❖ Geri dönüşüme uygundur
❖ Çevreye duyarlıdır
❖ Dayanıklı olması
❖ Estetik görünüm


Gümüş Galvaniz, Sıcak Daldırma Galvaniz, Cıvata, Somun Pul Rondela, Saplama, U Bolt, Ankraj, Boru Kelepçesi, Kimyasal Dübeller, YK Daldırma Halkaları, Uzay Çatı Cıvataları, Şakıl, İzolatör, Çadır Kazığı